Baromfiólak belső oldali szigetelése
A szigetelés nélküli állattartó épületekben mindig problémát jelent a páralecsapódás. A vízpára tönkreteszi az épület szerkezetét, valamint a túlzott hőingadozás kedvezőtlenül hat az állatok fejlődésére. A szórt poliuretán hab szigetelés több funkciót tud ellátni az épületben. A toldásmentes felület miatt megszünteti a tető beázásait, kiváló hőszigetelő réteget biztosít, valamint megszünteti a párlecsapódást és visszacsepegést. Nem csak a téli hidegben nyújt megfelelő szigetelés, hanem megszünteti a nyári forróságban a tetőhéjazatok által sugárzott hőt. A felület magasnyomású mosóval tisztítható, ellenáll a savaknak, lúgoknak. A poliuretán hab szigetelés kedvezően hat az állatok fejlődésére.

Baromfiól szigetelés Baromfiólak szigetelése

Zártcellás szórt poliuretán szigetelőhab: A kétkomponensű helyszínen szórási eljárással előállítható zártcellás kemény poliuretán habok kiváló hő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A komponensek keveredésekor hő és vegyi reakció hatására gázosodnak és zárt sejtstruktúrájú anyagot hoznak létre. Mindössze néhány másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik, többszörösére növekszik. Technikai paraméterei, kiváló fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználása miatt nélkülözhetetlen anyaggá vált, mással nem helyettesíthető.

A nyersanyagok cseppfolyós állapotban kerülnek szállításra. Hordozható habszórókkal nagyobb felületeket is rövid idő alatt kezelni lehet. A berendezés két tartályból áll, egy az A illetve egy a B komponensnek, valamint egy könnyen kezelhető keverőfejből, ami egyszerűen csatlakoztatható a rugalmas tömlőkhöz. A nyersanyagok állandó hőmérsékleten tartása elengedhetetlen az egyenletes keveréshez, ezért a gép és a tömlők is fűthetőek. Pontosa adagolással a keverék egyenletesen hordható fel. Pillanatok alatt felhabosodik és tartós szigetelő réteggé szilárdul.