Családi házak szigetelése
A nyitott cellás poliuretán hab alkalmas a hagyományos szigetelések kiváltására. Legfőbb alkalmazása a tetőterek, könnyűszerkezetes födémek, falazatok szigetelése. A nyitott cellás hab szigetelés egy teljesen egybefüggő minden rést kitöltő szigetelő réteget képez, ellenben a hagyományos táblás anyagokkal ahol rengeteg illesztési probléma lehet. A nyitott cellás purhab szigetelés légzáró réteget képez, így az energiarabló légmozgás teljesen megszűnik, így nem lesz az az érzése télen mintha fújna a szél… A szigetelés párakiszellőző képessége miatt nem tartja magában a nedvességet, nem penészesedik tőle a fal. 10-15cm vastagságban egy nagyon erős hőszigetelést érhető el, ami egyben hangszigetelő felületet képez.(letompítja a hangokat, komfortos érzése lesz az embernek)

Családiház szigetelés Családiház szigetelés

Családiház szigetelés Családiház szigetelés

A klasszikus szigetelések – illesztési hibáik miatt – nem akadályozzák meg a légáramlást a szerkezeten keresztül ezért hőveszteséget okoznak.

Milyen problémákat okoz a légáramlás?
• A hagyományos hőszigetelő rendszerekben kondenzálódik a levegő páratartalma, ami rontja a hőszigetelő rendszerek hőszigetelő tulajdonságait.
• Egészségre ártalmas baktériumok és penészgombák telepednek meg.
• A kondenzálódott nedvesség egészségre ártalmas penészgombák megjelenéséhez vezet.
• Csökken az épület élettartalma, illetve romlik a szerkezet teherviselő egységeinek stabilitása.

A nyitott cellás habot jellemző tulajdonságok:
Nem légáteresztő
A hőszigetelőhab kimagasló légzáró képessége elősegíti a maximális költségmegtakarítás elérését nemcsak fűtés, hanem hűtés során is.
Tökéletes szigetelés
A felhordást követően az anyag eredeti térfogatának százszorosára tágul, aminek köszönhetően kompakt hőszigetelő réteget hoz létre.
Alaktartó
A szigetelőhab alaktartó, formáját nem változtatja, és nem válik le a felületről.
Tartós hőszigetelési tulajdonság
A poliuretánhab tulajdonságai időtállóak, a rendszerben nincs illesztési probléma, emiatt tartósan képes megőrizni hőszigetelési tulajdonságát és kompakt hőszigetelő réteget alkot.