Gabonatároló silók szigetelése
A szórt poliuretán hab szigetelés alkalmazható silók utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelése. A siló tetőkön keresztül beszivárgó csapadékvíz problémát jelent a gabonának. A kültéri zártcellás poliuretán hab megszünteti a beázásokat és hőszigetelő anyagként is funkcionál. Kültéri alkalmazás során UV védelemmel látjuk el a felületet. A silók állandó problémája beton alapzat és a fém felületek csatlakozási pontjainak hézagai ahol a nedvesség beszivárog, cégünk kiváló megoldást tud ajánlani ezen hibás felületekre.

Gabonatároló siló szigetelés Siló szigetelés

Zártcellás szórt poliuretán szigetelőhab: A kétkomponensű helyszínen szórási eljárással előállítható zártcellás kemény poliuretán habok kiváló hő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A komponensek keveredésekor hő és vegyi reakció hatására gázosodnak és zárt sejtstruktúrájú anyagot hoznak létre. Mindössze néhány másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik, többszörösére növekszik. Technikai paraméterei, kiváló fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználása miatt nélkülözhetetlen anyaggá vált, mással nem helyettesíthető.

A nyersanyagok cseppfolyós állapotban kerülnek szállításra. Hordozható habszórókkal nagyobb felületeket is rövid idő alatt kezelni lehet. A berendezés két tartályból áll, egy az A illetve egy a B komponensnek, valamint egy könnyen kezelhető keverőfejből, ami egyszerűen csatlakoztatható a rugalmas tömlőkhöz. A nyersanyagok állandó hőmérsékleten tartása elengedhetetlen az egyenletes keveréshez, ezért a gép és a tömlők is fűthetőek. Pontosa adagolással a keverék egyenletesen hordható fel. Pillanatok alatt felhabosodik és tartós szigetelő réteggé szilárdul.