Homlokzatszigetelés
A homlokzat szigetelés nem a legismertebb felhasználási köre a poliuretán habnak. A zártcellás poliuretán hab egy kézzel szórt technológia, így kissé hullámos tud lenni a felülete, amit a felszórás után egyenesre kell faragni ahhoz, hogy a felületet „szépen” lelehessen glettelni. Ez sajnos így időigényesebb munka, mint a hagyományos táblásított lemezes megoldás. Viszont kész hőszigetelés már 7cm vastagságban is tudja biztosítani a legjobb passzívház szigetelések minőségét.

Homlokzat szigetelés Homlokzati hőszigetelés

Zártcellás szórt poliuretán szigetelőhab: A kétkomponensű helyszínen szórási eljárással előállítható zártcellás kemény poliuretán habok kiváló hő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A komponensek keveredésekor hő és vegyi reakció hatására gázosodnak és zárt sejtstruktúrájú anyagot hoznak létre. Mindössze néhány másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik, többszörösére növekszik. Technikai paraméterei, kiváló fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználása miatt nélkülözhetetlen anyaggá vált, mással nem helyettesíthető.

A nyersanyagok cseppfolyós állapotban kerülnek szállításra. Hordozható habszórókkal nagyobb felületeket is rövid idő alatt kezelni lehet. A berendezés két tartályból áll, egy az A illetve egy a B komponensnek, valamint egy könnyen kezelhető keverőfejből, ami egyszerűen csatlakoztatható a rugalmas tömlőkhöz. A nyersanyagok állandó hőmérsékleten tartása elengedhetetlen az egyenletes keveréshez, ezért a gép és a tömlők is fűthetőek. Pontosa adagolással a keverék egyenletesen hordható fel. Pillanatok alatt felhabosodik és tartós szigetelő réteggé szilárdul.