Magtározó épületek, csarnokok belső oldali páracsepegés és csapadékvíz elleni szigetelése
A szórt poliuretán hab szigetelések egyik legfőbb alkalmazási területe a magtározó épületek utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelése. A poliuretán hab szigetelés megszünteti a beázásokat és a porhó miatti problémákat, így a termény nem ázik el és nem penészesedik be. A poliuretán szigetelés az építmények belső felületére kerül felszórásra, ami egy teljesen egybefüggő légtömör vízálló felületet alkot így megszűnik a belső páralecsapódást és pára csepegés.

Gabonatároló szigetlés Mezőgazdasági épületek tökéletes toldásmentes purhab szigetelése

Zártcellás szórt poliuretán szigetelőhab: A kétkomponensű helyszínen szórási eljárással előállítható zártcellás kemény poliuretán habok kiváló hő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A komponensek keveredésekor hő és vegyi reakció hatására gázosodnak és zárt sejtstruktúrájú anyagot hoznak létre. Mindössze néhány másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik, többszörösére növekszik. Technikai paraméterei, kiváló fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználása miatt nélkülözhetetlen anyaggá vált, mással nem helyettesíthető.

A nyersanyagok cseppfolyós állapotban kerülnek szállításra. Hordozható habszórókkal nagyobb felületeket is rövid idő alatt kezelni lehet. A berendezés két tartályból áll, egy az A illetve egy a B komponensnek, valamint egy könnyen kezelhető keverőfejből, ami egyszerűen csatlakoztatható a rugalmas tömlőkhöz. A nyersanyagok állandó hőmérsékleten tartása elengedhetetlen az egyenletes keveréshez, ezért a gép és a tömlők is fűthetőek. Pontosa adagolással a keverék egyenletesen hordható fel. Pillanatok alatt felhabosodik és tartós szigetelő réteggé szilárdul.