A poliurea (polikarbamid) egy tökéletes bevonati rendszer, melyet ma már sok különböző célra alkalmaznak Európában. Leggyakrabban vízzáró bevonatként, beton és acél korrózióvédelemre valamint kopásálló felületekhez használják. Előnye a hagyományos anyagokkal szemben a sokrétű felhasználási lehetőség, gyorsaság, alkalmazkodása a felületekhez és minőségi tulajdonságai. A poliurea anyagokat szórható formában használják, de ezen kívül injektálni és önteni is lehetséges. Nagy fizikai ellenálló képessége miatt extrém igénybevételű felületekre is alkalmazható.

“A nagy technológia”
A poliurea név nem egy kész bevonati rendszer, mint a hagyományos festék rendszerek. Mindig az adott felület, környezet és igénybevétel pontos ismerete után lehetséges kiválasztani a megfelelő rendszert. A technológia, amely büszkélkedik sok különböző összetételű és fizikai tulajdonságú anyagokkal. Vannak tiszta poliurea rendszerek és vannak hibrid poliurea rendszerek, mindegyik rendelkezik a saját jellegzetességeivel, előnyei és hátrányaival.

Polikarbamid nem tudja megoldani önmagában megfelelően a kész réteget. Felhordás előtt felülettisztítást kell végezni, felületek igénye szerint gyantát és tapadó hidakat felhordani. Ezen kívül mindig figyelembe kell venni az engedélyezési eljárásokat. A megfelelő képzés elengedhetetlen a poliurea rendszerek sikeréhez kivitelezéséhez.

A poliurea felhasználása az utóbbi években 70%-al nőtt Európa szerte. A poliurea felhasználása a jövőben csak a képzeletre korlátozódik.

 

Nem megfelelő anyagismeret, szóró berendezések és anyagok hiánya, ami a poliurea rendszerek problémáihoz vezet. Mindig kövesse az alkalmazás útmutatókat a legjobb eredmények eléréséhez.

A poliurea anyagok kémiája már az 50-es 60-as években ismert volt, de a nagyon gyors reakcióidő miatt lehetetlen volt kijuttatni. A megoldást a két komponensen szóró gépek jelentették, ami nagy nyomással (130-240bar) juttatja ki az anyagot. A tengerentúlon a mobil szóró berendezések fejlesztése óta villámgyorsan elterjedt a technológia használat. Európában 2000-es évek végén kezdett elterjedni. Ma már a poliurea anyagok piaca gyorsabban nő, mint a poliuretán haboké.

Az intelligens rendszer egyedi tulajdonságokkal néhány másodperc alatt.
A felületre történő felhordását egy speciális, erre a célra kialakított nagynyomású reaktoregységgel illetve ennek kiegészítőivel végezzük. Az előmelegített anyag fűtött csöveken jut el a szórópisztolyba. A felületre szórt anyag a felhordást követően néhány belül megszilárdul. 24 óra elteltével a felület eléri a végleges és egyben tökéletes kémiai-fizikai állapotát és a felhasználó teljes rendelkezésére áll.

Poliurea bevonat néhány főbb tulajdonsága:

Ellenálló
Magas fokú korrózióvédő tulajdonságok, megóvja a felületet az időjárás viszontagságaitól és a mechanikai behatásoktól, tökéletesen vízálló vízzáró, ellenálla legtöbb kémiai anyaggal szemben.

Egyedülálló védelem
Tömör műanyag, mely csúszásmentes, tökéletesen vízálló és vízzáró, 187-600% rugalmasságú védőréteget alkothat.

- Egyes rendszerek Ivóvíz jóváhagyás
- Időjárás toleráns
- Ellenálló
- Rugalmas
- Vízálló és vízzáró
- Dilatáció mentes
- Vegyszerálló
- Tetszőleges vastagságban alkalmazható
- Számtalan felhasználási mód
- Csúszásgátló
- Kopásálló
- Formához igazodik
- Ütés biztos
- Kémiailag rezisztens
- Nagy szakítószilárdság
- UV álló

Általános felhasználások:

Forrón szórt tartós, toldás – hegesztés mentes medence és egyéb bevonati rendszer.
A poliurea medence bevonati rendszer kiválóan alkalmas a hagyományos burkolatok kiváltására. A poliurea rugalmasságának köszönhetően alkalmazkodik a medence mozgásaihoz, így a repedéseket könnyedén áthidalja. Egybefüggő dilatáció és fugamentes rugalmas - nagy keménységű, csúszásmentes felület egy rétegben. Megfelelő megoldást nyújt termálvizes medencéknél, mikor a hő hatására a hagyományos burkolatok rövid időn belül felválnak -> A poliurea anyagok -40 C° - 200C° hőmérsékletig ugyan azt a fizikai tulajdonságukat megtartják.

Poliurea vízzáró bevonat
A poliurea anyagok kiválóan alkalmazhatók szennyvíztelepek műtárgyainak és egyéb felületek szigetelésére. Gyors száradási idő, magas fokú kopásállósága és vegyszerállósága miatt tökéletes és gyors megoldás a felület vízzáróvá tételéhez.

Poliurea (polikarbamid) korrózióvédő bevonat
A poliurea anyagok tartósabbak, mint a hagyományos festékek. Megfelelően alkalmazható acél és egyéb felületek korrózióvédelmére.

Vízálló baktériummentes rugalmas ipari padlózatok.
Egy szórási eljárással készített padlóforma, amely kiváló tulajdonságai miatt alkalmas ipari padlózatok, állattartó telepek padlózatának kiépítésére. A padló rugalmas kétkomponensű poliurea műanyag bevonatból készül, melyet folyékony formában hordanak fel. A szórásos technológiának köszönhetően az adott felületen teljesen egybefüggő toldás, varrat és dilatáció mentes bevonatot képez. Az így készült bevonat vízálló, csúszásmentes, kopásálló, rugalmas viszont nagy keménységű bevonatot alkot egy rétegben. Előnye a hagyományos műgyanta padlózatokkal szemben a gyorsaság és tartósság.

- Alépítmények vízszigetelése
- Támfalak felülete
- Medence bevonat
- Tetőszigetelési eljárások
- Hullámpalák vízszigetelése
- Esztétikai bevonatok
- Vasbeton szerkezetek
- Ipari padlóbevonatok
- Kármentő medencék
- Lapostető szigetelés
- Korrózióvédelem
- Vízvezetékek külső belső bevonata
- Szigetelés bitumenes burkolatok alá
- Tűzálló bevonat
- Robbanás álló bevonat
- Egyéb bevonati rendszerek
- Diszletek, dekorációk, filmes munkák
- Stb.