Sertésólak belső oldani szigetelése
A szórt poliuretán hab szigetelések egyik legfőbb alkalmazási területe az állattartó épületek utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelése. Az megfelelő hőmérséklet jelentős bevétel-növekedést eredményez a sertéstenyésztésben és baromfi nevelésben. A poliuretán hab segítségével megoldható a nagymértékű hőingadozás, ami kedvezően hat az állatok fejlődésére. A szigetelés nélküli állattartó épületekben mindig problémát jelent a páralecsapódás. A vízpára tönkreteszi az épület szerkezetét, valamint a túlzott hőingadozás kedvezőtlenül hat az állatok fejlődésére. A szórt poliuretán hab szigetelés több funkciót tud ellátni az épületben. A toldásmentes felület miatt megszünteti a tető beázásait, kiváló hőszigetelő réteget biztosít, valamint megszünteti a párlecsapódást és visszacsepegést. Nem csak a téli hidegben nyújt megfelelő szigetelés, hanem megszünteti a nyári forróságban a tetőhéjazatok által sugárzott hőt. A felület magasnyomású mosóval tisztítható, ellenáll a savaknak, lúgoknak.

Sertésól szigetelés Állattartó telepek hő és vízszigetelése

Zártcellás szórt poliuretán szigetelőhab: A kétkomponensű helyszínen szórási eljárással előállítható zártcellás kemény poliuretán habok kiváló hő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A komponensek keveredésekor hő és vegyi reakció hatására gázosodnak és zárt sejtstruktúrájú anyagot hoznak létre. Mindössze néhány másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik, többszörösére növekszik. Technikai paraméterei, kiváló fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználása miatt nélkülözhetetlen anyaggá vált, mással nem helyettesíthető.

A nyersanyagok cseppfolyós állapotban kerülnek szállításra. Hordozható habszórókkal nagyobb felületeket is rövid idő alatt kezelni lehet. A berendezés két tartályból áll, egy az A illetve egy a B komponensnek, valamint egy könnyen kezelhető keverőfejből, ami egyszerűen csatlakoztatható a rugalmas tömlőkhöz. A nyersanyagok állandó hőmérsékleten tartása elengedhetetlen az egyenletes keveréshez, ezért a gép és a tömlők is fűthetőek. Pontosa adagolással a keverék egyenletesen hordható fel. Pillanatok alatt felhabosodik és tartós szigetelő réteggé szilárdul.