Trapézlemez tetők hő- és csapadékvíz elleni szigetelése, felújítása
Régi és új, trapézlemez tetők utólagos hő és vízszigetelése. Előkészítésekor egy korrózió-védő és tapadás javító festés szükséges lehet egyes felületek esetében. A szórt poliuretán szigetelőhab áthidalja tető hibáit, megszűnteti a beázást a trapézlemez résein és a lemezrögzítő csavarok résein. A nyári napokon a nap nem melegíti fel a trapézlemezt, így a megszűnik az épület belső levegő hőingadozása, valamint a tetőszerkezet diletációs repedéseit is megszünteti. A sűrűsége miatt a tetőt merevebbé teszi és akár járhatóvá válik. Megszünteti a belső páralecsapódást, így kiváló megoldás gabona tározó épületek belső szigetelésére. Minimális a szerkezet súlyterhelése.

Trapézlemez tető szigetelés Trapézlemez tető hőszigetelés és vízszigetelés

Zártcellás szórt poliuretán szigetelőhab: A kétkomponensű helyszínen szórási eljárással előállítható zártcellás kemény poliuretán habok kiváló hő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A komponensek keveredésekor hő és vegyi reakció hatására gázosodnak és zárt sejtstruktúrájú anyagot hoznak létre. Mindössze néhány másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik, többszörösére növekszik. Technikai paraméterei, kiváló fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználása miatt nélkülözhetetlen anyaggá vált, mással nem helyettesíthető.

A nyersanyagok cseppfolyós állapotban kerülnek szállításra. Hordozható habszórókkal nagyobb felületeket is rövid idő alatt kezelni lehet. A berendezés két tartályból áll, egy az A illetve egy a B komponensnek, valamint egy könnyen kezelhető keverőfejből, ami egyszerűen csatlakoztatható a rugalmas tömlőkhöz. A nyersanyagok állandó hőmérsékleten tartása elengedhetetlen az egyenletes keveréshez, ezért a gép és a tömlők is fűthetőek. Pontosa adagolással a keverék egyenletesen hordható fel. Pillanatok alatt felhabosodik és tartós szigetelő réteggé szilárdul.