zartcellás poliuretán hab szigetelés, purhab szórás
A szórt poliuretán hab egy szórási eljárással felhordott szigetelésforma, mely jól alkalmazható valamennyi típusú lakóházhoz és kereskedelmi célú épülethez. A szórt poliuretán hab olyan szigetelő műanyag, melyet folyékony formában hordanak fel, majd az eredeti térfogatának akár 100-szorosára is kitágulva páratlan, légzáróan szigetelő poliuretán hab réteget alkot sokféle alakban, ami számos alkalmazásban teszi lehetővé felhasználását. A szórt poliuretán hab alakítható úgy, hogy számos végleges formaváltozatot kapjunk, a puha tapintású fél merev szigetelőhabtól a nagy sűrűségű tetőszigetelő habig, mely lépés- és vízálló. A szórt poliuretán hab alkalmazásához egy sor speciális berendezésre van szükség, továbbá megfelelő oktatásra az ideális teljesítmény és eredmények eléréséhez.

 

A szórt poliuretán hab változatossága révén kerül vezető helyre a szigetelő építőipari termékek között. A szórt poliuretán hab magas R-értékeket ér el, mialatt hézagmentes légzárat képez, és nem akadályozza a szerkezet nedvességszabályozását. Tetőben alkalmazva a szórt hab szigetel, kiiktatja a rögzítők vagy hézagok által okozott hő hidakat, mialatt olyan monolitikus, hosszan tartó tetőburkolati rendszert biztosít, mely jóval 10-15 év feletti élettartammal bír. Ennek eredményeképpen az szórt poliuretán hab igen széles körben alkalmazható, beleértve a következőket, de azokra nem korlátozva:

 

- Lakáscélú és középületek szigetelése: falak, mennyezetek, tetőterek és pinceszintek

 

- Tetőszerkezetek

 

- Légzáró rétegek

 

- Ipari alkalmazások során csövek és tartályok, ipari csarnokok, hűtőraktárak épületei, fagyasztók, terménytárolók, állattartó telepek, steril helyiségek, stb. szigetelése.

 

- Csónakok, hajók, uszályok, úszódokkok és egyéb vízi szerkezetek

 

   
 
Zártcellás szórt poliuretán szigetelőhab: A kétkomponensű helyszínen szórási eljárással előállítható zártcellás kemény poliuretán habok kiváló hő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A komponensek keveredésekor hő és vegyi reakció hatására gázosodnak és zárt sejtstruktúrájú anyagot hoznak létre. Mindössze néhány másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik, többszörösére növekszik. Technikai paraméterei, kiváló fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználása miatt nélkülözhetetlen anyaggá vált, mással nem helyettesíthető.

 

A szórt poliuretán hab figyelemre méltó sokoldalú anyag, amely bizonyítottan megfelel az építőipar és gyártás kihívásainak. Számtalan szakterületen a leghatékonyabb anyagnak ismert.

 

A nyersanyagok cseppfolyós állapotban kerülnek szállításra. Hordozható habszórókkal nagyobb felületeket is rövid idő alatt kezelni lehet. A berendezés két tartályból áll, egy az A illetve egy a B komponensnek, valamint egy könnyen kezelhető keverőfejből, ami egyszerűen csatlakoztatható a rugalmas tömlőkhöz. A nyersanyagok állandó hőmérsékleten tartása elengedhetetlen az egyenletes keveréshez, ezért a gép és a tömlők is fűthetőek. Pontosa adagolással a keverék egyenletesen hordható fel. Pillanatok alatt felhabosodik és tartós szigetelő réteggé szilárdul.

 

Zártcellás szórt habszigetelés

A zártcellás szórt habszigetelés egy lassabban kitáguló termék, mely kezdeti térfogatának mintegy 40-szeresére képes növekedni. Ennek a habtípusnak a zártcellás természete szoros cellaszerkezetet képez, mely a nyitott cellás habnál merevebb és sűrűbb, ami a zártcellás habnak magasabb collonkénti (2,54 cm) R-értéket biztosít. Mivel a zártcellás hab négyszer sűrűbb a nyitott cellásnál, az R-értékhez arányított költség itt magasabb. Collonkénti (2,54 cm) R-érték: 6,8 Növeli a szerkezeti integritást 2" (5 cm) vastagságú párazárónak minősül.

 

 

 

zartcellás poliuretán hab szigetelés, purhab szórás
zartcellás poliuretán hab szigetelés, purhab szórás
 
zartcellás poliuretán hab szigetelés, purhab szórás
 
zartcellás poliuretán hab szigetelés, purhab szórás

 

Nyitott cellás szórt habszigetelés

A térfogatának akár 100-szorosára is táguló nyitott cellás szórt szigetelőhab kiszórása folyékony állapotban történik. Felhordását követően a termék másodperceken belül kikeményedik, kitöltve minden repedést és hézagot. A kicsiny cellák olyan gyors ütemben tágulnak, hogy leszakadnak és kitöltődnek levegővel, egy puha, csaknem szivacsszerű végterméket létrehozva. A nyitott cellás hab gyors kitágulása tökéletesen légzáró tömítést alakít ki, a zárt cellás habhoz viszonyítva kevesebb anyag felhasználásával, emellett alacsonyabb R-érték költséggel.

 

A collonkéntint(2,54 cm) R-érték: 3,7

A collonkénti (2,54 cm) R-érték: 3,7 Valamennyi habtípus között a legalacsonyabb költségű Kiváló zajcsökkentés és hangszigetelés.

 

Az R-érték mítosza

Az R-érték a hőáramlással szembeni ellenállás mértéke, azonban csupán a hővezetéssel szembeni ellenállást méri. A hővezetés (a szilárd molekulákon keresztüli hőátadás) egy épület hőveszteségének csak 20%-áért felelős, míg a konvekció (levegőmolekulákon át a melegről a hideg helyek irányába történő hőszállítás) a többi 80%-ért. A hagyományos rostos anyagú szigetelések ellenállnak a hővezetésből eredő hővesztésnek, azonban a konvekciós áramlatok lassítására csupán kísérletet tesznek a kevéssé használt levegőmolekulák csapdába ejtésével. A levegő szabadon mozog a szigetelésben és azon keresztül, ami csökkenti a szigetelés értékét, és károsító nedvességtartalom-problémákhoz vezethet. A szórt habszigetelés nem engedi belépni a levegőt, ezáltal megállítja a konvekciós hővesztést. Az 1/4" (0,64 cm) vastagságú habszigetelés megszünteti a konvekciós hőveszteség 99%-át, míg a 3"-os (7,5 cm) hab a hővezetéses hőveszteség 95%-át.

 

Lapos vagy kis dőlésszögű tetők utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelése.

Régi és új tetők, általában beton födémes, bitumenes lemezekkel szigetelt ipari és lakóépületek szigetelése. A régi szigetelőréteget nem kell eltávolítani. A pára kiszellőzését felülvizsgálni kell, ha esetleg nem megfelelő, a régi-szigetelést perforálni kell. Új tető esetében a felület portalanítása és hő technikai számítása után szórható a poliuretán habszigetelés.

 

Mezőgazdasági, állattartó és egyéb ipai csarnokok belső oldali hő- és csapadékvíz elleni szigetelése.

A szórt poliuretán hab szigetelések legfőbb területe a mezőgazdasági, állattartó épületek, raktárak, csarnokok utólagos hő- és csapadékvíz elleni szigetelése. Az megfelelő hőmérséklet jelentős bevétel-növekedést eredményez a sertéstenyésztésben és baromfi nevelésben. A poliuretán hab segítségével megoldható a nagymértékű hőingadozás, ami kedvezően hat az állatok fejlődésére. A hőszigetelés mellett fontos a megfelelő higiénia is. A poliuretán szigetelés az építmények belső felületén kerül felszórásra, ami egy teljesen egybefüggő légtömör vízálló felületet alkot. A szigetelés nagy keménységű, így nagynyomású tisztítóval is tisztítható anélkül, hogy a felület megsérülne és a baktériumok a szigetelés mögé kerülnének. A poliuretán habnak vegyi ellenállósága is van és a penészesedés sem jelentkezik. Megszűnik a belső páralecsapódás, csöpögés.

 

Trapézlemez tetők hő- és csapadékvíz elleni szigetelése, felújítása .

Régi és új, trapézlemez tetők utólagos hő és vízszigetelése. Előkészítésekor egy korrózió-védő és tapadás javító festés szükséges. A szórt poliuretán szigetelőhab áthidalja tető hibáit, megszűnteti a beázást a trapézlemez résein és a lemezrögzítő csavarok résein. Külső szigetelés esetén, a nyári napokon a nap nem melegíti fel a trapézlemezt, így a megszűnik az épület belső levegő hőingadozása, valamint a tetőszerkezet diletációs repedéseit is megszünteti. A sűrűsége miatt a tetőt merevebbé teszi és akár járhatóvá válik. Megszünteti a belső páralecsapódást. Minimális a szerkezet súlyterhelése.

 

Hullámpala tetők hő- és csapadékvíz elleni szigetelése, felújítása.

Hullámpala tetők utólagos hő és vízszigetelése. Megszűnnek a palalemezek illesztései rései, szélein valamint a csavaroknál a beázás. Megszűnnek a dilatációs hőmozgások és a belső hőmérsékletingadozás is minimálisra csökken, így kiküszöböli a belső páralecsapódást.

 

 

 

 

A szórt poliuretán hab tulajdonságai:  


 
- Kitűnő hőszigetelési tulajdonságok
- Egészségre ártalmatlan
- Páradiffúziós ellenállás
- Állandó paraméterek
- Sokrétű felhasználhatóság
- Nagy szilárdság
- Ellenálló
- Gyors kivitelezés
- Az egész felületen varratmentes vízszigetelés
- Tökéletes tapadás
- Tökéletes szigetelés kritikus pontoknál is
- Páralecsapódás megszűntetése
   

 

 
Alkalmazási területek:  
   

- Belső alkalmazási területek
- Külső alkalmazási területek
- Tetők szigetelése
- Belső alsó szigetelések
- Függőleges, hajlított felületek szigetelése
- Lemeztetők
- Trapézlemezek
- Családi házak, panelházak, üzemek, csarnokok

- Gazdasági épületek

- Hullámpala tetők
- Tartályok
- Speciális munkálatok (film díszlet)
- Dekor szórások
- Hűtőipar
- Szállítótartályok
- Csarnokok belső szigetelése
- Mezőgazdasági épületek
- Takarmánysilók